torsdag den 27. november 2014

Omkostninger til strøm, vand og varme i byggeperioden

Det er nu muligt at lave en endelig opgørelse over Huscompagniets forbrug af byggestrøm, vand og varme til udtørring af huset.

Forbrug af byggestrøm har jeg fuldt en del, og det kan du læse meget mere om via linket.

Overornet set, har det været mulig at følge strømforbruget meget tæt fordi elselskabet sætter en måler op med det samme. Fjernvarmemåleren har jeg aflæst ved overtagelse. Vandmåleren er noget svære at blive klog på. Jeg ved, at der er brugt vand til cementblanderen og at der har været en vandhane indstalleret hele tiden, men der har ikke været måler på. Den kom først inden for de sidste 2 uger inden overtagelse. Nu er det heller ikke den dyreste post, så det springer vi let over.


Startmåling ved installation
Forbrug under byggeprocessen
Forbrug i DKK
Fjernvarme
0
2957 kWh
2957*0,56 kr = 1656 
El
12292
1852 kWh
1852*2 kr = 3704
Vand
0 (?)
0,622 m3 (?)
0,622*51,09 = 31,78 

De samlede omkostninger for el, vand og varme i vores byggeproces løb op i 5391,78 kr.

Den største omkostning gik til affugteren (strøm), der var sat til via genveksrørene. Omkostningen til varmen kom de sidste 4 uger. Der blev gulvvarmen sat til, for at tørre huset ud.

I beregningerne burde der også være bidrag af forskellig art til alle 3 posten. De er ikke medtaget.

5 kommentarer:

 1. Hej. Jeg har lige læst hele bloggen igennem ifm. at vi måske snart står for at skulle bygge nyt hus. Det er rigtig spændende at få så detaljeret et indblik i hvordan sådan en byggeproces forløber, så tak for det.
  Jeg vil høre om der er nogle ting I har tænkt over sidenhen, nu hvor I er flyttet ind, som I ville ønske var anderledes? Både ift. indretningen, fordeling af værelser, lysindfald, opbevaringsplads, udendørsarealer, grundens udformning osv. osv.

  På forhånd mange tak.
  Mvh. Ditte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ditte. Jeg er glad for at bloggen kan bruges :-) Der er nogle ting vi godt ville lave anderledes, men flere af de ting havde vi snakket om og de hænger også sammen med økonomi. Vi har træloft over det hele, og det er vi egentlig ret glade for. Det giver lidt "varme" i forhold til alt det hvide, og så troede vi også, at det ville tage noget af rumklangen fordi det har en ujævn overflade. Der har dog været forholdsvis meget rumklag i alrummet, og det kunne nok have været fjernet med lyddæmpende gipsplader eller troltex. Vi har dog lavet nogle andre foranstaltninger for at dæmpe rumklangen, hvilket jeg er ved at lave et indlæg om. En anden ting vi gerne ville ændre er vores mellemgange. Kunne man have gjort dem mere anvendelige (indbyggede skabe eller plads til en kommode) så havde det været godt. Ved godt at det tager plads fra andre rum, men det virker nogen gange som spildplads. Til gengæld kan vi lukke af mellem alle dele af huset, og det var meningen med det hele. Angående lyd vil jeg anbefale at købe lidt mere massive døre. Det har vi ikke, hvilket gør, at huset er ret lydt. Vi snakkede under planlægningen om lysindfaldet i køkkenalrummet, fordi vi har overdækket terrasse, men det er overhovedet ikke noget problem. Overdækket er simpelthen guld værd. Ellers er vi meget glade. Vi har sidenhen fået lavet belægning og have og det kan kun anbefales, at få lavet det så hurtigt som muligt. Håber det kunne bruges. Ellers spørg igen :-)

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hej Nybygger

  Du er velkommen til at oprette dit byggeprojekt på http://www.byggeside.dk - en ny side hvor private bygherre kan oploade og dele deres byggeerfaringer med andre.

  Håber du vil give det et forsøg og være med til at dele erfaringer

  vh Thomas fra byggeside.dk

  SvarSlet
 4. Its unique yet simple design and thick, textured paper make it stand out from the crowd. http://1oqvb2kl4x.dip.jp http://p69ogszlif.dip.jp http://hwm81evprw.dip.jp

  SvarSlet