lørdag den 4. januar 2014

Problem med Boliga Selvsalg

Jeg er stødt ind i nogle uregelmæssigheder ved at have boligen til salg på Boliga Selvsalg. Problemer med selve salget har jeg beskrevet i et andet indlæg, og det kan du se via nedenstående link

Derudover mener jeg, at der er nogle ting, man skal være opmærksom på ved det produkt som Boliga Selvsalg tilbyder:
 • Statistik: Boliga Selvsalg tilbyder forskellige statistikker, så man kan følge med i, hvor stor interessen er for ens boligannonce. Den vigtigste i mine øjne er besøgsstatistikken, og her tilbyder Boliga Selvsalg både at vise "antal besøgende" og "antal unikke besøgende" (besøg = IP adresse). I bund og grund meget brugbar statistik for så kan jeg se, om de besøgende på min annonce har været der før. Det kan være en indikation af, at de er meget interesseret og at de derfor vender tilbage igen og igen. Jeg kontaktede Boliga Selvsalg for at høre, hvordan de definerer "unik" eller med andre ord; hvor mange dage skal der gå, før man ikke er unik mere? 7 dage, 14 dage eller 30 dage? Det viste sig, at man ikke er "unik" mere efter 20 minutter! Det giver efter min mening ikke mening, for hvad kan jeg bruge den statistik til?
  • Besøger du min annonce 2 gange på 19 minutter siger statistikken at der har været 2 besøg og 1 unik besøg. Jeg kan derfor konkludere at der er den samme person, der har besøgt annoncen.
  • Besøger du min annonce 2 gange på 21 minutter, siger statistikken, at der har været 2 besøg og 2 unik besøg. Jeg kan derfor konkludere, at det er 2 forskellige personer, der har besøgt annoncen, hvilket jo ikke er korrekt.
 • Jeg synes, at nulstilling af "en unik besøgende" minimum bør være 7 dage, hvilket jeg også har fortalt Boliga Selvsalg. Det lød dog ikke til, at de var enig, så det bliver nok ikke lavet om, men nu ved du det.

  • Brutto/netto ydelse: Mange boligsøgende kigger på brutto og netto ydelsen, når de kigger efter et nyt hus. Det beskriver reelt set huslejen det første år før forbrug. Forskellen mellem brutto og netto ydelse er det fradrag som du får for dine rentebetalinger.Grundlaget for de beregninger som Boliga Selvsalg laver er sådan set meget fine (se billedet), for de bruger de samme tal som ejendomsmæglerne. Der er dog et problem, hvis de besøgende sammenligner brutto-/nettoydelserne med beregninger lavet af en ejendomsmægler. De almindelige ejendomsmæglere medtager obligatoriske udgifter som ejendomsskat, grundejerforening, renovation, rottebekæmpelse osv. Det giver et realistisk billede af den reelle omkostning ved at bo i huset. Når det ikke er muligt at medtage obligatoriske udgifter på Boliga Selvsalg, ser det ud som om, at ydelsen/huslejen er lavere end et lignende hus hos en ejendomsmægler. Forskellen er ikke tydeliggjort og vil derfor forvirre mange boligsøgende. Boliga Selvsalg burde være fuld sammenlignelig med annoncerne hos ejendomsmæglerne. 
   Beregningsgrundlaget hos Boliga Selvsalg

  4 kommentarer:

  1. Svar
   1. Nej den er ikke solgt endnu, desværre :-)

    Slet
  2. Har du overvejet at bruge en ejendomsmægler?
   Du kan godt få selvsalg ved en ejendomsmægler.
   Fx:
   http://www.nem-ejendomsmægler.dk/selvsalg
   Der får du flere muligheder for annoncering af din bolig.

   SvarSlet

  3. Its a wonderful post and very helpful, thanks for all this information. You are including better information regarding this topic in an effective way.Thank you so much
   selvsalg boliga

   SvarSlet