mandag den 10. marts 2014

Køkken og andet valgt i HTH (igennem huscompagniet)

Huscompagniet har samarbejde med HTH køkkener, og de er pt. HTHs største kunde. Det betyder, at man inden byggeprocessen går i gang, bliver inviteret ud i en navngivet HTH butik. I vores tilfælde er det HTH i Tilst.

Efter et 3,5 timer langt møde i HTH, Tilst, og en lille uges ventetid, er vores valg nu ankommet med beskrivelse, måltegninger og nogle meget fine billeder, der giver en god idé om, hvad der venter, når huset er færdigt.

Køkken-, bryggers- og toilet-tegninger fra HTHDet er super fedt at se valgene i animeret "real life", og vi kan nu begynde at kigge på, om der er noget, vi skal lave om. Man skal heller ikke glemme at tegningerne kommer med et prisskilt, og her blev vi (heldigvis) ramt af en positiv overraskelse.
Vores udgangspunkt til mødet i HTH var, at vælge de ting vi gerne ville have, og så måtte vi se på prisen bagefter. Vi vidste på forhånd, at vi ville vælge mange standart løsninger (bordplade, låger, håndtag), men vi vidste også godt, at vi ville komme i hænderne på en sælger. Man ved aldrig helt, hvilket behov man har, før man rammer en god sælger...
Det skal siges, at vores sælger i HTH, Tilst, var god. Der var en god blanding af rådgivning, ærlige svar og gode salgsargumenter, men også hurtig accept af vores valg selvom det ikke blev den dyreste løsning hver gang. Var vi i tvivl, så valgte vi det, vi synes bedst om uanset prisen.
Pris for køkken, bad, toilet, bruggers og graderobe i HTHDen positive overraskelse var prisen, da vi så den endelige bundlinje. Reelt set er prisen over, når man ser på budgettet, som vi har lavet med Huscompagniet, men det skyldes at HTH, Tilst, har fået lov at komme med et bud på, at indrette vores walk-in closet, hvilket vi ikke har indregnet. Tages garderoben væk, kommer vi under budgettet igen. Alt i alt har vi fået alle de løsninger, som vi blev fristet af til under det afsatte budget.
Hvad der ligger i tilbuddet, vil jeg beskrive nærmere i et andet indlæg. Så kan du/I får en idé om, hvor mangt man kan komme i HTH igennem en aftale med Huscompagniet.3 kommentarer:

 1. Hej (:

  vi overvejer at bygge med huscompagniet næste år :)
  i skriver at i ville lave et indlæg om huscompagniet og HTH og hvad man kan forvente at få med - er det ikke skrevet eller kan jeg bare ikke finde det? :) er jeres bryggers og badeværelse også HTH?

  og så ville jeg høre om i har nogle gode råd til hvor meget man kan regne med at der kommer på i løbet af byggeprocessen (her tænker jeg uforudsete ting.. el osv?) overskred i jeres budget der??
  håber virkelig i kan hjælpe, da jeg ikke kan finde oplysninger nogle steder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sine. Jeg kan godt forstå, at du ikke kan finde for jeg har ikke fået lavet det, og det gør jeg nok heller ikke. Vi nærmer os 2 år siden vi havde HTH-møder, så der er nok ændret noget siden da, men jeg kan i grove træk fortælle dig, hvad vi fik med i pakken.

   Køkken: Egentlig et standardkøkken med tilkøb af en masse skuffer med softluk. Et par overskabe og skabslåger i en mørk træstruktur (ekstrapris). 2 badeværelser i standardmateriale dog med tilvalg af skuffer i det store badeværelse. Bryggers er standardmateriale med en del overskabe og højskabe (softluk tilkøb). I entreen er der 2 højskabe med softluk og grebsfri.

   Alt dette fik vi til 117.000 kr. Det er noget mere end det du "får med" i kontrakten, hvilket er ca 82.000 kroner. Der ud over kommer Hårde hvidevarer. Vi købte kun emhætte, kogeplade og opvaskemaskine i HTH. Tror at det var en spicial aftale at jeg måtte købe det andet sted.

   Jeg kan godt forstå, hvis du er nervøs for budgettet. det var jeg også før vi startede. Vi oversked ikke budgettet, men jeg var også meget opmærksom på det. Generelt er HC gode til at give et overblik, men de mangler måske lidt realisme :-)

   Vær opmærksom på følgende: Det kan måske hjælpe.

   Fast pris på fundering.
   Fast pris på bortkørsel af jord.
   Ekstra til el og hårde hvidevarer.
   Indregn fjernvarmerør. ca 15-25.000.
   Have, hvis du ikke selv kan: Flise arbejde 50-100.000. græsarbejde 20.000, hæk 5-10.000.
   Ekstra skur?
   Byggesagkyndig, hvis I gerne vil have det. 20-25.000.

   HC plejer at aflevere til tiden, men de skal ikke betale bøder hvis de ikke gør. Argumenter for, at det skal indskrives i kontrakten. De tillader jo heller ikke at I betaler for sent.

   Håber det kan hjælpe.

   God søndag.

   Martin

   Slet
 2. Tusinde tak Martin! En kæmpe hjælp!

  Det vil jeg tage med mig når vi skal snakke med dem 👍
  God søndag!

  Mvh Sine

  SvarSlet